Hemelwaterafvoer
Tegen elke storm bestand

Hemelwaterafvoer

Alu Noord, verzorgt ook de afvoer van het hemelwater en de aansluiting op het riool. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de alom bekende kunststof afvoerpijpen met de daarbij behorende hulpstukken. Deze zijn o.a. te verkrijgen in de kleuren de RAL-kleuren wit, grijs en zwart. Ze zijn te verkrijgen in  Ø 80 mm, Ø 100 mm en Ø 125.
Andere kleuren zijn op aanvraag.

 

Voor een zeer mooie afwerking is het ook mogelijk om aluminium afvoerpijpen te monteren. Deze zijn in Ø 80 en Ø 100 mm verkrijgbaar. De buizen worden gemaakt van gecoat aluminium waardoor levering van diverse kleuren  mogelijk is. Dus ook in dezelfde kleur als uw goot!

Vierkant op of in de gevel
De vierkante hemelwaterafvoeren worden steeds meer toegepast. Deze hemelwaterafvoeren kunnen in de gevel verwerkt worden of op de gevel geplaatst worden.

Rioolaansluiting
De afvoerbuis wordt netjes afgewerkt en aangesloten op het riool. Hierdoor wordt het regenwater rechtstreeks op de rioolbuis geloosd.

Horizontaal HWA
Voor overbrugging van de goot naar de muur wordt de afvoerbuis horizontaal of diagonaal gemonteerd. Dit komt voor bij overkappingen.

 

Vergaarbakken
Bijvoorbeeld: een tweetal uitlopen gemonteerd en aangesloten op een vergaarbak uitmondend in een Ø 100 mm HWA-pijp; minimale kans op verstopping in combinatie met een hoge afvoercapaciteit.  Ook de stadsuitlopen en vergaarbakken zijn leverbaar in aluminium en dit voorkomt de risico’s die de traditionele lood of zink vergaarbakken met zich meebrengen.

Aansluiting van de dakgoot op bestaande afvoerpijp
Als de dakgoot wordt vervangen (renovatie) en de bestaande afvoerbuizen nog voldoen, worden deze door ons aan de dakgoot aangesloten.